Välkommen till Sicilien! 

Under de senaste åren har ingen annan ö i Medelhavsområdet stått högre i kurs hos aktiva bikers än Sicilien. Det som en gång var ett stalltips bland sportcyklister har mer och mer blivit ett förstahandsalternativ. Vi på hotell Kalura är ganska så stolta över att vi säkert inte är helt oskyldiga till denna utveckling. Redan för mer än tio år sedan insåg vi möjligheterna i normandstadens Cefalùs läge på Siciliens nordkust och har sedan dess konsekvent inriktat hotell och offerter på cyklisters krav och behov. Under tiden kan vi med rätta påstå att hotell Kalura blivit ett centrum för cykelsport på öns nordkust. Detta bekräftas inte bara av entusiastiska gäster som blivit stamgäster utan också av de båda största tyskspråkiga cykelmagasinen BIKE och TOUR. Båda tidskrifters redaktioner har gett våra omgivningar högsta betyg för racercyklister och mountainbikers och har också haft vårt hotell som utgångsbas för egna evenemang. En komplimang för oss. Men du behöver inte vara en elitidrottare för att kunna njuta av landskapets skönhet. Även gemytliga turer bortom allfarvägar och trafik för dig närmare land och människor. 
Gerrit Curcio, hotellinnehavare 

Cefalù - Siciliens antika pärla

Den mäktiga normanddomkyrkan har gjort Cefalù berömt. I själva verket är emellertid hela den gamla staden i den antika kustorten en äkta turistisk pärla. Staden med den naturliga fästningsklippan, berömda Rocca, ligger bara några få minuter till fots från hotellet. Låt dig fascineras av det pulserande italienska livet på ett trevligt gatukafé!

Mountainbikerevir

Med en yta på över 40.000 hektar är naturreservatet Madonien ett av de största skyddade landskapen på Sicilien. Gränsen till detta unika område ligger bara några få cykelminuter från hotellet. Det urgamla kultur- och naturlandskapet har ett exceptionellt vägnät. Mountainbikers upptäcker landet på bortglömda herdevägar och kryssar genom gamla bergsbyar fulla med vinklar och vrår. Återvägen till hotellet är nästan alltid en välkommen, uppfriskande downhill, hotell Kalura ligger inte för inte direkt vid havet. 

Racercykelrevir

Nordkusten på Sicilien inåt landet kan knappast överträffas vad gäller mångfald och skönhet. Det blommande kustlandskapet övergår i mjuka kullar med olivträd, citronplantager och betesmarker. Och går direkt in i de delvis branta bergen i naturreservatet Madonien. Enstaka turer på ensamma, mjukt svängda vägar går upp till över 1600 meters höjd. Men stigningarna är moderata och tillåter utmärkt basträning, samtidigt som de ger omväxlande och underbara utsikter. 

Cykling för fritid och rekreation

Du behöver inte vara elitidrottare för att upptäcka landskapets skönhet. Undanskymda cykelrutter går längs havet eller till ensamma bergsbyar. En shuttleservice kör upp dem som är intresserade till ensamma stigar högt upp i Madoniens bergsland. Och då behöver du inte nödvändigtvis släpa med dig en egen cykel: Du kan hyra moderna mountainbikes med fjädergaffel eller helfjädring i vår bikestation. 

Bikestation

Din cykel är nästan lika viktig hos oss som du själv. Därför ligger vår bikestation på en av de vackraste ställena på hotellet - njut av havsutsikten medan du pumpar upp cykeln. Den säkra platsen där du kan ställa in din cykel är bara tillgänglig för våra cyklande hotellgäster och hålls låst. För att säkra din cykel i rummet rekommenderar vi att du tar med dig ett eget lås. 

Sportmanager och turpaket

Dario är din sportmanager på hotell Kalura och som framgångsrik tävlingscyklist din professionella kontaktperson. Dario känner inte bara till alla sträckor som sin egen byxficka utan kan också ge bra tips där du kan rasta. Regelbundet erbjuder han racercykel- och mountainbiketurer som du kan boka som paket eller också individuellt.

Porsche mountainbikes

Porsche Bike S ram:

5083 aluminiumram, oversized underrör 60 mm. 
Ramhöjd: 46 och 51 cm 
Gaffel: VOTEC GS4 Air fjädergaffel med dubbel gaffelbrygga, 80 mm fjäderväg. 
Styrstam: justerbar i höjd och längd, dubbelfäste. 
Bromsar: hydrauliska fälgbromsar MAGURA HS 33 
Komponenter: Shimano LX komplettutrustning 
Vikt: 11,5 kg 

Porsche Bike FS ram:

5083 aluminiumram, oversized underrör 60 mm. 
Ramhöjd: 46 och 51 cm 
Gaffel: VOTEC GS4 Air fjädergaffel med dubbel gaffelbrygga, 100 mm fjäderväg. 
Styrstam: justerbar i höjd och längd, dubbelfäste. 
Bakfjädring: CANECREEK AD-10 dämparelement. 
Hjul: CANE CREEK WAM Crono bromsar 
Komponenter: Shimano XT 
Vikt: 11,6 kg 

Kostar per dag 25 euro och 130 euro i veckan.

Du kan alltid boka våra bikes på receptionen - för säkerhets skull rekommenderar vi att redan anmäla detta hemifrån. Glöm inte att ange hur lång du är! Hjälm och luftpump ingår självfallet i priset.