Velkommen på Sizilia !

Ingen annen øy i middelhavet har i de seneste årene tiltrukket seg aktive syklisters oppmerksomhet mere enn Sicilia. Det som engang var et tips som syklister bare gav videre under hånden, er blitt et yndet alternativ. Vi på Bike Hotel Kalura er litt stolte av dette, fordi det er litt vår fortjeneste også.

Allerede for ti år siden oppdaget vi den spesielle beliggenheten av normannebyen Cefalu ved nordkysten av Sicilia og innstilte våre tilbud spesiedlt på begeistrede syklister. I mellomtiden er det blitt slik at vi har all grunn til til å hevde at Hotel Kalura er blitt et sentrum for sykkelsport her i den nordlige delen av øya. Dette er noe vi ikke bare får bekreftet av våre begeistrede gjester som kommer til oss år etter år, men også av de to tyskspråkige sykkelmagasinene BIKE og TOUR. Begge redaksjoner gir våre omgivelser de beste karakterene som sykkel- og mountainbiketerreng og har til og med brukt vårt hotell som utgangspunkt for egene arrangementer.

Dette er et kompliment som bekrefter at vi har satset på det rette. Men du behøver slettes ikke å være ekstra sporty for å kunne nyte våre vakre omgivelser. Det går godt an å ta riktig bedagelige turer for å oppdage landet og treffe landets befolkning. 

Gerrit Curcio, Hotelleier

Cefalù 

Sicilias antikke perle 

Den mektige normanniske domkirken har gjort Cefalù berømt. Men faktisk er hele gamlebyen i denne kystbyen fra vår kulturs barndomstid en ekte perle som alle turister forelsker seg i. Byen med den naturlige festningen, den berømte Rocca,spaserer du til fra hotellet på bare noen få minutter- Når du sitter i en av de koselige gatecafeene vil du bli smittet av livsgleden som du opplever i det pulserende italienske gatelivet. 

Mountainbike-terrenget

Med et areale på mere enn 40 000 hektar er naturparken Madonien et av de største fredete naturområder på Sicilia. Grensene til dette enestående friarealet ligger bare noen få sykkelminutter fra hotellet. Dette eldgamle kultur- og naturlandskapet har et veinett i særklasse. Mountainbikere oppdager landet på bortglemte, kongelige hærveier og krysser gamle, trange landsbyer i fjellet. Hjemveien er nesten alltid en velkommen og behagelig nedoverbakke, hotellet ligger jo nede ved sjøen. 

Sportssykkel-terrenget

Landet innenfor Sicilias nordkyst kan nesten ikke overgåes med hensyn til mangfold og naturskjønnhet. Blomsterhavet ved kysten går over i kuppert terreng med oliventrær, sitronplantsjer og grønne enger, og over denne idyllen ruver de bratte fjellene til naturparken Madonia. Enkelte ruter på de ensomme, svingete veiene leder opp i over 1600 meters høyde, men stigningene er ikke brattere enn at de gir en fremragende basistrening mens du samtidig nyter de stadig skiftende vakre utsiktene over land og hav. 

Fritidsterrenget

Du behøver ikke å være sportsmenneske for å oppdage vårt vakre landskap. Det finnes sykkelveier som går langsmed kysten eller opp til ensomme små landsbyer. En shuttle-service tar deg opp til Madonias bortgjemte stier i fjellet. Hvis du ikke absolutt vil det, behøver du ikke å dra med deg din egen sykkel, du kan leie en moderne mountainbike med fjærgaffel eller helfjæring i vår sykkelutleie. 

Sykkelutleie

Din sykkel er nesten like viktig for oss som du selv. Derfor har vi plassert vår sykkelsentral i en av husets vakreste deler. Når du bruker vårt verksted eller luftpumpen, er du garanntert utsikt over havet. Det er bare våre syklende gjester som har adgang til sykkelrommet, vi passer ellers på å holde rommet låst. Får å sikre hver enkelt sykkel anbefaler vi å ta med en egen lås og låse syklen selv i sykkelrommet. 

Sportmanager og turpakke

Dario er din sportsmanager på Hotel Kalura, og som erfaren sportsmann er han din profesjonelle kontaktperson. Dario kjenner ikke bare alle strekninger for sportsykkel eller mountainbike i den minste detalj, han kan også gi deg gode råd angående de rette steder for å hvile litt og finne kulinariske gleder. Han tilbyr regelmessig turer for sportssykkel eller mountainbike under kyndig ledelse. Disse kan bookes i forveien som pakketilbud eller enkeltvis.

Porsche Mountainbikes

Porsche Bike S Ramme:
veggstyrkeoptimert 5083 aluminiumramme, oversize underrør 60 mm.
Rammehøyde: 46 und 51 cm
Gaffel: VOTEC GS4 Air Fjærgaffel med dobbel gaffelbro, 80 mm fjærvei.
Front: justerbar høyde og lengde, doppeltklemme.
Bremser: hydrauliske felgenbremser MAGURA HS 33
Komponeter: Shimano LX Komplett utstyr Vekt: 11,5 kg

Porsche Bike FS Ramme:
veggstyrkeoptimert 5083 aluminiumramme, oversized underrør 60 mm.
Gaffel: VOTEC GS4 Air Fjærgaffel med dobbel gaffelbro, 100 mm fjærvei.
Bakfjær: CANECREEK AD-10 demper-element.
Hjul: CANE CREEK WAM Crono bremser
Komponeter: Shimano XT Vekt: 11,6 kg

Koster pr. dag 25 Euro og 130 Euro pr. uke.

Du kan leie syklen i resepsjonen. Det er imidlertid best om du melder ifra på forhånd, helst når du booker ditt hotellopphold. Ikke glem å oppgi din høyde. Hjelm og luftpumpe er inkludert i prisen.