Ridning i omegnen av Cefalù

I Cefalùs nærmere omgivelser finner ridesportens venner tre gårder som inviterer begeistrede ryttere til en oppdagelsesreise på hesteryggen. Den ene finner du nærmere beskrevet nedenfor. De to andre ligger i Ogliastrillo, bare tre kilometer fra Cefalù, ikke langt fra havet i et kuppert terreng som heter Lascari "Airone", 15 kilometers vei fra vårt hotell. 

Tenuta Luogo Marchese

Enten du er nybegynner eller erfaren rytter - de velutdannete riderlærerne og guider i Tenuta har det rette programmet for enhver hestevenn med de stolte

"Cavalli":

Halv- eller heldagsturer på ensomme veier gjennom skog og over vidder med en lokalkjent guide for alle som har sittet på hesteryggen før - og ridetimer for nybegynnere - som ikke behøver å forstå så mye italiensk, de kan velge mellom engelsk og fransk.

240 meter over havet, i Madonmias skogbevokste høydedrag , mellom små fiskerbyer og landsbyer fra middelalderen med et enestående panorama ligger Tenuta Luogo Marchese fra 1800-tallet. Herfra kan du som på et "korstog" erobre alt som har gjort Sicilia berømt:

* Sicilias historie som blir levende såvel i sine ruiner av bygninger og minnesmerker fra fortidens herskere som også i tradisjoner som befolkningen opprettholder.
* Sicilias vakre natur, havet, skogen og frodige jorder, oliventrær og ask.
* Sicilias veier til levende kunst og kunsten å leve

Og bare noen få kilometer fra Tenuta ligger Cefalù med sin vidunderlige sandstrand, den lille keramikkbyen Santo Stefano di Camastra, Castelbuono og Geraci med sine slott som vitner om grevene Ventimiglias rikdom. I disse fantastiske omgivelsene er hesten din beste venn, enten du som selv er en erfaren rytter drar ut i Madonias skoger på egen hånd eller du slår følge med en av våre kyndige innfødte hestevenner.

En klassisk rideskole gir nybeynnere og mindre erfarne ryttere mulighet til å lære ridekunsten på våre hester.Hester som er hjemme på Sicilia har orientalsk bakgrunn, og slik er de: stolte, men lydige og tålmodige.